Казкова круговерть

 

Другого квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги. Цю дату встановлено з ініціативи й за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Щороку з 1967-го — у день народження Ганса Крістіана Андерсена — у всьому світі проходять заходи, присвячені дитячій літературі й читанню.

Дитяча література, як жанр, з’явилася не так вже давно. Перші книжки для дітей були написані тільки в XVII столітті, а до тих пір розважальні та повчальні історії передавалися виключно з вуст в уста. Колискові пісні, казки, народні оповідання – становили початки дитячої літератури, що нині активно розвивається та збагачується неперевершеними історіями.

З  нагоди дня дитячої книги бібліотекар філії презентувала книжкову виставку "Казкова круговерть". виставка складається із трьох розділів: "Українські казки", "Казки народів світу" та "Казки для самих маленьких", які надруковані у дитячих журналах. Маленькі користувачі згадали ті казки, які читали їм батьки, ті , які вони прочитали уже самі. Переглянули інші книги та обрали по книжці для себе. 

Ментальне здоров'я — це відчуття спокою, щастя та рівноваги. Воно залежить від різних чинників. 

Сьогодні у бібліотеці було проведено таку цікаву нову форму роботи, як бібліотечний квілт.  Тема сьогоднішнього заходу «Стрес та тривога: як вберегти ментальне здоров’я». Бібліотечний квілт - це інформаційний стенд, що складається з окремих частин-клаптиків.  Користувачі на невеличких листочках записували різні негативні емоції, які виникають у них і які їх лякають. А потім вирішували і записували як з ними боротися. Свої відповіді вони приклеїли на стенд.

Люди здатні на більше, ніж самі про себе думають. І впоратися зі стресом їм під силу — як самостійно, так і з допомогою спеціалістів. Існує набір навичок, які допомагають пережити кризові ситуації дітям і дорослим. Дотримання

режиму дня, Обговорення тривожних подій, Створення нових ритуалів, Підтримання емоційного зв’язку, Розвиток почуття гумору

Ми не можемо протистояти стресу але ми можемо навчитись швидше відновлюватись від наслідків його впливу. Особливо важливими такі навички є сьогодні, в умовах постійної тривоги за своє життя та життя своїх рідних.



Коментарі