Іжачок





Учасники гуртка "Чарівна майстерня" виготовили аплікацію "Їжачок". Їжачки – дуже милі й корисні істоти, які не бояться сусідства з людьми – тож часом їх можна побачити в міських парках та скверах. Про їх користь говорить сама назва – слово «їжак» походить від давньогрецького «echinos», що означає «пожирач змій» – їжаки мають стійкість до їх отрути, тому сміливо нападають на змій та скорпіонів.

Їжаки – всеїдні тварини, що їдять не тільки змій, а й фрукти, ягоди, гриби, молюсків, великих комах, гусениць і черв’яків. Більші види їжаків можуть полювати на ящірок, жаб та мишей. Через це їжаки – цінні тварини й справжні помічники аграріям: вони знищують хрущів, гусінь та інших шкідників. Їжак – надзвичайно швидка і жвава тварина, що здатна розвивати швидкість до 3 метрів на секунду, а також плавати, стрибати й лазити по деревах.

У їжака слабий зір, але є чудовий слух і нюх. При знайомстві з новими запахами, їжаки спочатку пробують предмет на смак – облизують його, а потім труться об нього. Їжаки ведуть одиночний спосіб життя, а зі своїми побратимами зустрічаються тільки для продовження роду. Спілкуються за допомогою свисту, а коли розлючені – бурчать. А при небезпеці згортаються в клубок.


Коментарі