Аплікація "Слон"


Всесвітній день тварин відзначається щороку 4 жовтня – це привід не тільки згадати про домашніх улюбленців та диких особин, а й замислитися про екологічну ситуацію у всьому світі. Адже через зміни клімату, вирубку лісів не тільки гинуть представники фауни, а й зникають цілі види.

Запровадив Всесвітній день тварин в Берліні у 1925 році німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерманн. Спочатку свято відзначалося 24 березня, але з 1929 року було перенесене на 4 жовтня.  Під час війни цей день особливо важливий, адже наші менші брати теж потерпають від бойових дій.  варини в українських зоопарках і в дикій природі дуже страждають від бойових дій. Їхні природні місця проживання забруднюються боєприпасами і хімічною зброєю, заповідні зони під окупацією не обслуговуються належним чином, а зоопарки знаходяться під обстрілами. Приміром, у квітні Україну жахнули трагічні новини з Харківського зоопарку "Фельдман парк", який жив під постійними обстрілами окупантів. Кількох співробітників зоопарку знайшли вбитими, а тварини були дуже виснажені і страждали від стресу.

На занятті гуртка " Чарівна майстерня" маленькі користувачі виготовили кольорову аплікацію та були ознайомлені з історією Всесвітнього дня тварин.


Коментарі