Закладинка для підручника


 А ви знали, що традиція починати навчальний рік з 1 вересня походить ще з 325 року? А коли святкують початок навчання в інших країнах? А чому не можна ділитися планами на майбутнє цього дня? Дізнавайтесь про ці та інші цікаві факти.  

1 вересня 2022 року в школах розпочався новий навчальний рік. Раніше школярі зустрічали День знань на святковій лінійці разом зі своїми батьками та вчителями. Проте цього року, через російську агресію, не всі  учні зможуть святкувати, хтось  і може провести свій перший навчальний день у підвалах та бомбосховищах, пам'ятаймо про це.

Сьогодні відновив роботу наш дитячий гурток "Чарівна майстерня". Учасники гуртка виготовили закладинки для книг з осіннім мотивом та прослухали цікаві факти про День Знань. Адже сьогодні перший день осені та перший день навчальног року. Успіхів усім! Хай щастить!

  У 325 році Костянтин Великий вирішив починати новий рік з 1 вересня. В кінці XV століття Русь перейняла цю традицію, вперше рахувати початок року з початком осені стали з 1492 року. Оскільки в той час усі школи були при церквах, навчання в них починалося з церковного нового року — з 1 вересня. Традиція розпочинати навчання з 1 вересня є далеко не в усіх країнах. В Америці точної дати початку навчання немає, це може бути період з середини серпня до середини вересня. Австралійські діти йдуть в школу після 26 січня. В Японії перший дзвоник дзвенить у квітні, а останній – у березні наступного року. Першокласники Німеччини  у День Знань приходять до школи не з квітами, а з великим різнокольоровим пакетом. Цій традиції майже 150 років. Напередодні свята діти майструють конусоподібний пакет, в який батьки кладуть солодощі та потрібні для навчання речі; вже сидячи за партою, першокласники можуть розгорнути яскравий шкільний подарунок і подивитися, чим цікавим його наповнили батьки.

Коментарі