Бджола-символ невтомної праці



З 20 травня 2017 року Генеральною Асамблеєю ООН було запроваджено Всесвітній день бджіл. Ініціатором заснування свята була Словенія, яка і запропонувала, щоб цей день відзначався в травні, коли медоносні бджоли в Північній півкулі є найбільш активними, а потреба в запиленні є найвищою.

Раніше до бджіл відносилися шанобливо. Для багатьох народів світу у їх міфах, а то й віруваннях, бджола є Богинею. Для нас українців, бджола є символом працьовитості, весни, чистоти душі. У давніх українців бджола була символом кохання, можливо тому ми й говоримо, що молодята проводять “медовий місяць”. За українськими легендами бджола є одним із елементів Світового дерева. До бджіл ставляться, як до творців Всесвіту. На сьогодні людство почало забувати важливість присутності бджіл у їх житті. Своїми необдуманими вчинками воно знищує велику кількість корисних для світу комах.

 Український народ дуже схожий на працьовитих бджіл. Вони собі мирно літають над своїми квіточками, весело дзижчать і збирають нектар. Але не дай вам Боже полізти у вулик і спробувати забрати у них їхній мед! 

На занятті гуртка  "Чарівна майстерня" юні  користувачі виготовили аплікацію з кольорового паперу.

Коментарі