Тюльпан


До квітів, що дарують нам весняний настрій, відносять: підсніжники, проліски, крокуси, ряст, рябець шаховий, первоцвіти, нарцис, тюльпан та інші.  Тюльпан-- це ніжність, краса та елегантність у одній квітці.

Нині тюльпани ростуть майже біля кожного будинку, щовесни цвітуть та милують око. Члени клубу "Чаріна майстерня" виготовили  витинанку  "Тюльпан"


У далекому 1554 році посол Німеччини надіслав в свою країну з Османської імперії перші цибулини загадкових квітів, які відразу ж підкорили серця німецьких садівників. Називати їх стали «Tulipan», що було схожим з вимовою назви турецького головного убору «тюрбан». Квіти швидко поширилися по Європі, а в Голландії почалася справжня тюльпаномания. За одну цибулину віддавали великі суми, ними торгували на біржах і аукціонах, дарували як дорогих подарунків. У той час стали потихеньку виводити все більше нових сортів дивовижних квітів, і садівники помітили, що кліматичні умови Голландії чудово підходять для їх культивування. Так голландці стали лідерами з вирощування і селекції цього прекрасного квітки, який до цього дня вважається негласним символом країни.

В Україні ми можемо побачити цілі долини тюльпанів: біля Чернівців, біля Івано-Франківська та в Кам'янці-Подільському. Ціле море тюльпанів, різних кольорів та різних сортів.

Коментарі