Поетична світлиця "Люби рідне-читай українське"


Поезія... Вона і втішить, і пригорне, і приголубить. Поетичне слово здатне проникати в таємниці людської душі, закликати людину мислити образами, допомагає спілкуванню, розширює кругозір. Найкращим визначенням поезії є слова Ліни Костенко: «Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». З цим важко посперечатися. Цінність поезії в тому, що кожен читач знаходить тут щось своє. Вона входить в наше життя з дитинства і залишаться з нами до кінця. 

Читання віршів – це доволі цікаве заняття для дітей, адже вони відкривають для себе  світ – такий великий і різнобарвний.  У цьому розділі зібрані українські вірші для дітей  – великі й малі поезії українських письменників та письменниць. На творах деяких з них (Платона Воронька, Наталі Забіли) виросло старше покоління батьків. Вдало підібрані вірші принесуть дитині дуже багато користі. Вони допоможуть дитині бачити красу, цінувати те хороше, що є у світі. Підкажуть, що потрібно любити і берегти, з чим потрібно боротися і чого уникати. 

До Дня поезії у бібліотеці - філії №22 проведено літературну світлицю "Люби рідне! Читай українське!". Діти читали свої улюблені вірші українських авторів: Сашка Дерманського, Марійки Підгірянки, Миколи Побеляна, Дмитра Білоуса та інших авторів.

.

Коментарі