Недоспівна пісня Володимира Івасюка


  4 березня композитору Володимирові Івасюку мало б виповнитись 75 років (народився 4 березня 1949-го – пропав 24 квітня 1979 року, а 18 травня знайшли тіло). Його земне життя тривало лише 30 років. Але за цей короткий час він виконав свою місію, використав талант і потенціал, зробивши українську пісню модною на весь світ. Феномен Володимира Івасюка у тому, що його пісні до сьогодні звучать, вони популярні, їх знають молоді люди, а сучасні виконавці їх переспівують. 

1 березня бібліотекар провела чергове засідання літературного клубу "Час для читання",  тема сьогоднішньої зустрічі життя та творчість Володимира Івасюка. Доля відвела йому 30 років, та у творчому доробку Івасюка – 107 пісень, 53 інструментальні композиції, написана музика для кількох спектаклів. Водночас він був професійним медиком і неординарним живописцем. Володимир Івасюк – талановитий поет і композитор, основоположник української естрадної музики. Дивовижний митець, який завдяки своїм «Червоній руті» та «Водограю» зробив українську пісню популярною і модною на весь світ. 

З-під пера митця вийшли поетичні твори, які у поєднанні зі створеною ним музикою, показали світові чарівність і милозвучність українського слова та невимовну красу рідної української землі. Творчість Івасюка – це згусток енергії, це новий стиль у поезії, новаторський підхід до вираження думок і почуттів словами, які втілювали у собі головні елементи національного та духовного життя українського народу.


Коментарі