Аплікація "Котик-рибалка"

1 березня в Україні та світі відзначають Міжнародний день котів. Це неофіційне свято, але дуже популярне. Котів та кішок вивчає наука, що називається фелінологія. 28 лютого бібліотекар провела чергове засідання  дитячого гуртка  "Чарівна майстерня"


Сьогодні юні користувачі виготовили аплікацію та дізналися багато цікавих фактів про кішок, зокрема, що кішки лікують від хвороб, допомагають позбутись поганого самопочуття, та ловлять мишей.  За повір'ям коти мають дев’ять життів. Про котів написано багато книг і книги про котів та кошенят є у нашій книгозбірні.  Котам присвячують вірші, знімають мультфільми та фільми.

Перші кошачі з'явилися на нашій планеті близько 50 мільйонів років тому. Впродовж наступних 25 мільйонів років у процесі еволюції з них сформувалися ранні сучасні види кішок, які населяють земну кулю і дотепер. Коти мають особливий характер, вони кмітливі, грайливі, незалежні та допитливі, а також можуть бути лагідними або суворими. Вони відчувають настрій свого господаря дуже тонко.

У Давньому Єгипті кішок поважали через їхню грацію та вміння бачити в темряві. Єгипетська країна заборонила вивезення кішок та карала вбивць цих тварин смертю.


Коментарі