Ескімо

24 січня відзначається міжнародна «солодка» подія – День ескімо, або International Eskimo Pie Day. Немає такої людини, яка б не знала, як виглядає та смакує вершкове морозиво на паличці, полите шоколадною глазур’ю. 

,23 січня в бібліотеці було проведено заняття дитячого гуртка "Чарівна майстерня". Учасники гуртка виготовили аплікацію "Ескімо" та ознайомилися з історією виникнення улюбленого десерту.


Саме 24 січня 1922 року Крістіан Нельсон – кухар, кондитер та володар крамниці солодощів в Америці – офіційно запатентував цей вид десерту. Своє перше морозиво у шоколадній глазурі та на паличці Нельсон випустив ще у 1919 р. та здобув успіх. Морозиво швидко набрало популярності та знайшло своїх прихильників. Свій холодний витвір кондитер назвав «Пиріжок ескімоса» у перекладі на англійську «Eskimo Pie». Ця назва викорінилася так глибоко, що стала номінальною. Є відомості, що перше ескімо готували ще у Давньому Римі, але офіційною появою вважається саме історія американського кондитера. Свято морозива не офіційне, тому якихось затверджених традицій не має. Якщо ви полюбляєте ескімо – 24 січня саме для вас.

Коментарі