Аплікація з природного матеріалу та кольорового паперу.

На занятті гуртка "Чарівна майстерня" юні учасники виготовили аплікацію з кольорового паперу "Будиночок для білочки". Для цієї роботи були зібрані жолуді, шики та листя дуба. Маленькі користувачі переглянули книгу "Що можна зробити з природного матеріалу Е. Гульянц.

Рослини – це основа життя, адже вони виділяють кисень, яким дихають тварини і люди, це їжа, дрова, меблі, олівці. Як гарний зелений світ, скільки в ньому дерев, чагарників, квітів. А можна використовувати дари природи, не завдаючи шкоди рослинам? Звичайно. Шишки, горіхи, опале листя і зламані гілки, насіння – скільки осінніх поробок з природного матеріалу можна зробити з них. 

Листя сушиться, або прогладжуванням гарячою праскою між шарами паперу або по-старому – між сторінками книги. Черепашки зазвичай миються під час відпочинку, але по приїзду їх слід ще раз промити з додаванням хлорки (можна використовувати «Білизну») і просушити на папері. Насіння, мох, лишайник можна просушити на папері на столі або на підвіконні, а гілочки просто поставити у вазу без води.









Коментарі