Народжені Україною

 


Конституцією загальнонаціональними символами України визначені прапор, герб і гімн. Проте важко не погодитися, що код нації формують набагато більше складових: наша історія, традиції, поезія та музика, архітектурні та художні пам’ятки, визначні місця та постаті, якими ми особливо пишаємося та завдяки яким гордо заявляємо про себе на міжнародній арені.

«Україна − це ексклюзив» − так писала Ліна Костенко в романі «Записки українського самашедшого», згадуючи про всі катки історії на види випробувань, які довелося пережити країні. Нас стільки разів забороняли чи сумлінно цензурували − здавалося б, як мали з’явитися талановиті митці? Проте з’явилися − і борці за справедливість, і автори найчуттєвішої лірики, і новатори-модерністи, і представники суспільно-політичних рухів, і перекладачі з усіх мов світу, і просто сміливі люди.

До 32-го дня народження сучасної України в бібліотеці було презентовано літературну виставку "Народжені Україною" нагадаємо саме про такі символи незалежності. Зокрема розповідаємо про українських письменників і письменниць та відомих митців України. 

Коментарі