Видатний містик - Стівен Кінг

Стівен Кінг — один з найпопулярніших американських письменників сучасності, родом з Портленда, штат Мен. Пише у таких жанрах, як: жахи, містика, фантастика, фентезі, драма. За свої літературні роботи отримав прізвисько — «Король жахів».Народився майбутній письменник 21 вересня 1947 року.

У дитинстві Кінг багато хворів і часто пропускав школу і проводив цей час з книгами та коміксами. Перше своє оповідання Кінг написав у віці семи років, а коли показав його мамі, та похвалила його і сказала, щоб він продовжував писати й Стівен продовжив писати й продовжує до сьогодні. Після «Керрі» Кінг пише ще ряд успішних романів, які й приносять йому світову славу і визнання. За його книгами було зняти більш як 50 фільмів та серіалів. Сьогодні Кінг живе й працює у своєму рідному містечку. Після, того як у світ вийшов його перший роман «Керрі». Кінг залишає роботу і присвячує себе повністю письменництву. Протягом 5 наступних років з під його пера виходять такі культові книги, як: «Сяйво», «Салемс Лот», «Протистояння», «Мертва зона».

Стівен Кінг підтримав Україну та показався у відповідній футболці з жовто-блакитним малюнком. "Зазвичай я не пощу своїх фото, але сьогодні - виняток", - написав "король жахів" у Twitter.


20 вересня у бібліотеці-філії було проведено літературний бенефіс «Видатний містик-Стівен Кінг




Коментарі