Літературна година "Гелен із Зелених дахів".

 


Якщо вам хочеться провести кілька вечорів, занурившись у світлу й теплу історію з кінця дев’ятнадцятого століття, то «Енн із Зелених Дахів» Люсі-Мод Монтгомері — це саме те, що вам потрібно. У книзі події відбуваються в Канаді, а ще вона підходить навіть для дітей 10 років, тому читання «Енн із Зелених Дахів» може перетворитися на прекрасні й затишні вечори сімейної літератури.

Люсі-Мод Монтгомері вдалося створити героїню, яку Марк Твен назвав «найбільш зворушливою й чарівною дитиною художньої літератури із часів безсмертної Аліси». Книга розповідає про вже немолодих брата й сестру, що живуть на фермі «Зелені Дахи». Їм доволі складно поратися по господарству самостійно, тому вони вирішують усиновити хлопчика з притулку, який допомагав би з домашніми справами. Вони передають своє бажання через людей, але, як часто буває, інформація трохи спотворюється, і до Зелених Дахів прибуває… маленька руда дівчинка одинадцяти років, якій не подобається її ім’я. Саме з її появою життя брата і сестри кардинально змінюється. Нові батьки беруться за виховання чуйної й безпосередньої Енн, що, попри свій вік, устигла пережити чимало на своєму шляху.

Це добра й частково автобіографічна історія про родину, тепло й будинок, в якому знаходиш себе. Монгомері після тріумфу першої книжки написала продовження у вигляді семи книг, де Енн поступово зростає, одружується ц заводить власних дітей. На сьогодні в Канаді Зелені Дахи стали однією з найвідоміших туристичних пам’яток, що пов’язані з літературою. Також спеціально для туристів відкритий хутір-музей, «населений» героями роману, і ще ціла низка цікавинок для знавців циклу.

Коментарі